Menu Sluiten

Aanbeveling Zonnepanelen Installeren

Een bedrijf gespecialiseerd in energie toepassingen.Voor zowel particulier als B2B.

03897000389700

More info

tags: Zonnepanelen Installateur – Zonnepanelen Installeren – Installatie Zonnepanelen – Zonnepanelen Installateur Provincie Brabant – Zonnepanelen Installateur Regio Opwijk – 

Wenst u meer info over aanbeveling zonnepanelen installeren kijk dan vlug op https://berckmans-energie.be/ | Aanbeveling Zonnepanelen Installeren

Zonnepanelen Aanbeveling: Tips voor het Installeren van Zonnepanelen

Het is tegenwoordig een hot topic: zonnepanelen installeren op je dak. Niet alleen omdat het een duurzame en milieuvriendelijke keuze is, maar ook omdat het financiële voordelen biedt. Maar waar moet je precies op letten bij het installeren van zonnepanelen en welke aanbevelingen zijn er? In dit artikel geef ik jou de nodige tips voor een succesvolle installatie van zonnepanelen.

De voordelen van zonnepanelen

Voordat we ingaan op de tips voor het installeren van zonnepanelen, is het goed om te weten wat de voordelen zijn van deze duurzame oplossing. Ten eerste natuurlijk het financiële aspect: zonnepanelen wekken gratis energie op waardoor je flink kunt besparen op je energierekening. Daarnaast draag je ook bij aan een beter milieu door minder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

Een ander voordeel is dat zonnepanelen veel onderhoudsvriendelijker zijn dan traditionele energiebronnen. Zolang ze jaarlijks schoon worden gemaakt, hebben ze weinig onderhoud nodig. En tot slot zijn zonnepanelen ook nog eens waardevast: de investering verdien je op termijn altijd terug.

Tip #1: Kies voor een ervaren zonnepanelen installateur

Het is verleidelijk om zelf aan de slag te gaan met het installeren van zonnepanelen, maar dit kan helaas veel problemen met zich meebrengen. Het is een precies werkje en er zijn verschillende factoren waar rekening mee moet worden gehouden, zoals de juiste ligging van het dak en de afstand tot de omvormer. Daarom is het aan te raden om een ervaren zonnepanelen installateur in te schakelen.

Tip #2: Investeer in kwalitatief goede zonnepanelen

Het is verleidelijk om te besparen op de kosten door te kiezen voor goedkope zonnepanelen, maar dit kan uiteindelijk duurder uitvallen. Goedkopere panelen gaan namelijk minder lang mee en presteren vaak ook minder goed. Kies daarom voor kwalitatief goede zonnepanelen die langer meegaan en een hoger rendement opleveren.

Tip #3: Laat de omvormer op een koele plek installeren

De omvormer is een belangrijk onderdeel van het zonnepanelensysteem en zet de opgewekte energie om naar bruikbare stroom. Het is daarom van belang dat de omvormer goed functioneert en niet te warm wordt. Kies daarom voor een koele plek in huis of op zolder om de omvormer te installeren.

Tip #4: Houd rekening met de hellingshoek en richting van het dak

Om optimaal gebruik te maken van de zonnestralen is het belangrijk om de juiste hellingshoek en richting van het dak te bepalen. In Nederland is een dak met een hellingshoek van 35 graden het meest geschikt voor de opwekking van zonne-energie. Daarnaast is de richting van het dak ook van belang: een dak op het zuiden kan tot wel 10% meer rendement opleveren dan een dak op het oosten of westen.

Tip #5: Zorg voor voldoende ventilatie op het dak

Zonnepanelen werken het beste wanneer ze niet te warm worden. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie rondom de panelen. Plaats ze daarom niet te dicht op elkaar en zorg dat er genoeg ruimte is tussen de panelen en het dak om luchtcirculatie mogelijk te maken.

Conclusie

Zonnepanelen installeren vergt de nodige aandacht en expertise. Kies daarom voor een ervaren installateur, investeer in goede kwaliteit panelen, let op de omvormerlocatie, de hellingshoek en richting van het dak en zorg voor voldoende ventilatie. Alleen op die manier kun je optimaal profiteren van de voordelen van zonnepanelen en draag je bij aan een betere wereld én je portemonnee.

Wil jij ook zonnepanelen laten installeren? Neem dan contact op met Berckmans Energie, dé specialist op het gebied van duurzame energieoplossingen. Kijk voor meer informatie op https://berckmans-energie.be/zonnepanelen-installateur/ of neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte. Wij helpen jou graag verder!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Aanbeveling zonnepanelen installeren

!–StopPubText–>.