Menu Sluiten

Installatie Zonnepanelen Brabant

Een bedrijf gespecialiseerd in energie toepassingen.Voor zowel particulier als B2B.

03897000389700

More info

tags: Zonnepanelen Installateur – Zonnepanelen Installeren – Installatie Zonnepanelen – Zonnepanelen Installateur Provincie Brabant – Zonnepanelen Installateur Regio Opwijk – 

Wenst u meer info over installatie zonnepanelen brabant kijk dan vlug op https://berckmans-energie.be/ | Installatie Zonnepanelen Brabant

Zonnepanelen Installatie in Brabant? Hier moet je op letten!

Zonnepanelen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Ook in Brabant zien we steeds meer huishoudens en bedrijven die ervoor kiezen om zonnepanelen te laten installeren. En dat is niet zo gek, want met zonnepanelen bespaar je niet alleen op je energiekosten, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld. Maar voordat je overgaat tot de installatie van zonnepanelen, zijn er wel een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het installeren van zonnepanelen in Brabant.

1. Oriëntatie van de zonnepanelen

De oriëntatie van de zonnepanelen is van groot belang voor de opbrengst van je zonnepaneleninstallatie. Zonnepanelen werken namelijk het meest efficiënt als ze naar het zuiden gericht zijn en een hellingshoek hebben tussen de 35 en 40 graden. In Nederland is het echter niet altijd mogelijk om de zonnepanelen precies op het zuiden te richten, dus een ligging tussen zuidoost en zuidwest is ook acceptabel. Het is wel belangrijk om te vermijden dat de zonnepanelen veel schaduw vangen, dit heeft namelijk een negatief effect op de opbrengst.

2. Kwaliteit van de zonnepanelen

Niet alle zonnepanelen zijn van dezelfde kwaliteit. Zo zijn er goedkope zonnepanelen op de markt die een lage opbrengst hebben en snel kunnen slijten. Kies daarom altijd voor zonnepanelen van een betrouwbaar merk met goede recensies. Dit kan misschien wat duurder zijn, maar op de lange termijn zal je hier zeker profijt van hebben. Let bij het kiezen van zonnepanelen ook op het vermogen en rendement, dit bepaalt namelijk hoeveel energie de panelen kunnen opwekken en dus hoeveel geld je kunt besparen.

3. Legplan van de zonnepanelen

Het legplan van de zonnepanelen is een belangrijk aspect bij de installatie ervan. Het is namelijk cruciaal dat de panelen goed geïnstalleerd worden om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. Laat daarom de zonnepaneleninstallatie uitvoeren door een erkende installateur. Deze zal rekening houden met de oriëntatie, hellingshoek en schaduwval en zo het optimale legplan bepalen. Op deze manier zorg je ervoor dat je het maximale uit je zonnepanelen haalt.

4. Subsidies en regelingen

In Brabant zijn er verschillende subsidies en regelingen beschikbaar voor de installatie van zonnepanelen. Zo is er de landelijke Subsidieregeling voor Duurzame Energie (SDE+) waarbij je subsidie kunt krijgen op de aanschaf van zonnepanelen. Ook zijn er in sommige gemeenten lokale regelingen beschikbaar. Informeer hier dus zeker naar bij je gemeente of belastingdienst om te zien welke subsidies en regelingen er voor jou van toepassing zijn.

5. Het belang van een goede installateur

Zoals eerder genoemd is het van groot belang om een erkende installateur in te schakelen voor de installatie van je zonnepanelen. Een goede installateur zal niet alleen zorgen voor een optimale installatie, maar ook voor een veilige en betrouwbare werkwijze. Vraag daarom altijd naar de certificering en ervaring van de installateur voordat je met hen in zee gaat.

Gebruik een professionele zonnepanelen installateur in Brabant

Wil je ook graag profiteren van de voordelen van zonnepanelen en zoek je een betrouwbare installateur in Brabant? Dan ben je bij Berckmans-energie.be aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en installeren van zonnepanelen en garanderen een hoogwaardige kwaliteit en service. Met onze jarenlange ervaring en expertise helpen wij jou graag bij het realiseren van een duurzame toekomst. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan via onze website. Zo bespaar je niet alleen op je energiekosten, maar draag je ook bij aan een groenere wereld!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Installatie zonnepanelen brabant

!–StopPubText–>.